Doprava Zdarma na všechny objednávky
Doprava zdarma po ČR
Osobní odběry Praha 5
Kompletace pneumatik a disku
Vyhledávání pneumatik

Vyhledávání pneumatik

×
Období:
Šířka
Profil
Palce
Úvodní stránka Blog Kdy přezouvat pneumatiky?

Kdy přezouvat pneumatiky?

Kdy přezouvat pneumatiky?

Kdy přesně byste měli přezout své zimní pneumatiky na letní a kdy zase zpátky?

Období pro povinné nasazení zimních pneumatik platí od 1. listopadu do 31. března. Toto pravidlo přitom ale má i své výjimky. Tento zákon totiž do jisté míry podléhá aktuálnímu počasí. Pokud je v průběhu listopadu stále teplo a slunečno, do zimního se přezouvat ještě nemusíte.

Pozitivní na tomto přístupu je, že s možností nepřezouvat při teplém počasí si zimní gumy alespoň zbytečně nepoškodíte. Horší je to ale naopak tehdy, když ze dne na den napadne sníh a vy pořád nemáte přezuto. Pokud se totiž během zimní sezóny připletete k autonehodě v letních gumách a pojišťovna nazná, že teplotní podmínky v době a na místě srážky vyžadovaly zimní pneumatiky, na pokrytí nákladů za nehodu vám nedá ani korunu.

Řídit se lze také tím, že užití zimních pneumatik se stává praktickým až při teplotách pod 7 stupňů Celsia. Pokud je teplota dlouhodobě nad sedm stupňů, zimní pneumatiky své speciální vlastnosti naopak ztrácejí a dokonce se prodlužuje i jejich brzdná dráha. Dokud tedy teplota dlouhodobě pod sedm stupňů neklesne (a nemusíte řešit ledovku či napadlý sníh), přezouvat na zimní gumy ještě zpravidla nemusíte.

zpět na přehled
vytvořilo intencio.cz
kompletace

Kompletace pneumatik a plechových disků od 224 Kč za kus

Přejít na stránku kompletace